Paczka tortilli kukurydzianych (ew. 1 paczka nachos naturalnych)
1 pierś z kurczaka
puszka czerwonej fasoli
miks serów (np. chedar, mimolette)
marynowane jalapeno
szczypiorek
kwaśna śmietana 18%
salsa pomidorowa
4 łyżki oliwy
papryka, pieprz, sól
Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Smarujemy jedną stronę każdej tortilli odrobiną oliwy. Układamy tortille jedna na drugiej i kroimy jak tort na 8 części. Trójkąty układamy na blasze. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10 minut dopóki brzegi nie zrobią się złotobrązowe. Studzimy na kratce.
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy papryką, solą, pieprzem, polewamy 2 łyżkami oliwy i smażymy na patelni grillowej.
Na talerzu żaroodpornym układamy warstwowo: nachos, kurczaka, fasolę, jalapeno, posypujemy serem. na to układamy kolejne warstwy aż do wyczerpania składników. Talerz wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 10-15 minut aż ser się rozpuści. Po wyjęciu całość posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z salsą i kwaśną śmietaną