Piersi kurczaka w musztardowej marynacie

on

Przepis zaczerpnięty od Ewy Wachowicz. Piersi wychodzą delikatne i soczyste.

4 piersi kurczaka

4 łyżki oliwy

2 łyżki musztardy

2 łyżki sosu sojowego

2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

Mięso myjemy i osuszamy. W sporym naczyniu mieszamy wszystkie składniki marynaty: oliwę, musztardę, sos sojowy i czosnek. Piersi dokładnie smarujemy marynatą i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny (jeśli mamy naczynie próżniowe, czas możemy skrócić do 30 minut).

Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Piersi smażymy na patelni grillowej, a następnie dopiekamy w piekarniku ok 10-15 minut. To da nam pewność, że piersi nie będą surowe w środku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *